TD Podlehnik

Podlehnik 9

2286 Podehnik


 

Predsednik Turističnega društva Milan Vidovič

Kontakt:
tel.:051 414 280

tdpodlehnik@gmail.com


PROJEKT

 

ETNOGRAFSKI MUZEJ NA PROSTEM

2009


Postavitev etnografskega muzeja je od članov društva zahtevala popolno predanost in pripravljenost s prostovoljnim delom, saj drugače projekta ne bi mogli izvesti.
Projekt so v celoti zaključili do predvidene faze in vanj premestili haloške eksponate, ki jih želijo iztrgati pozabi in propadanju, saj so bili izpostavljeni vremenskim neprilikam.

Predani člani so uničujočemu zobu časa iztrgali več kot 30 haloških eksponatov in jih pripeljali v etnografski muzej.
   

OBČINA PODLEHNIK IN TD PODLEHNIK GOSTILI LJUBITELJE STARODOBNIKOV


Društvo rojaka Janeza Puha je organiziralo že 8. mednarodno srečanje ljubiteljev starodavnih vozil cele Slovenije, Francije in Avstrije.
28. junija so se podali na promocijsko vožnjo, ki je bila dolga 60 km. Pot se je pričela v Juršincih in nadaljevala čez Dornavo v Moškanjce, do Dolan, čez Cirkulane, Zg. Leskovec, v Podlehnik, kjer so pisano druščino najrazličnejših vozil pričakali občani in člani TD.
Ponosni lastniki so razkazali svoja starodobna vozila Podlehničanom, ki so v njihovo restavriranje vložili leta prostega časa. Nato so se okrepčali z izdatno malico in domačo kapljico.
Po krajšem druženju so se udeleženci srečanja napotili naprej proti Ptuju čez Puhov most in naprej proti muzeju rojaka Janeza Puha v Sakušak. Tam so srečanje zaključili s podelitvijo priznanj in spominkov vsem udeležencem.

SREČANJE TURISTIČNIH VASI SLOVENIJE IN ZAMEJSTVA V NARINU 2008


Člani TD Podlehnik so se v nedeljo, 20.7.2008 udeležili srečanja Turističnih vasi Slovenije in zamejstva v Narinu. Prireditev je bila že deseta zapored. Na prireditvi se vas Narin vsako leto predstavi v celoti, z ostalimi društvi iz cele Slovenije in zamejstva ter izmenjajo bogate izkušnje. Vsako društvo predstavi ponudbo in turistične destinacije svojega kraja. S to prireditvijo želijo, da bi pripomogli k razvoju slovenskega podeželja in podeželskega turizma in obenem pomeni vzpodbudo za nadaljnje delo.
Poseben poudarek je na razvoju proizvodov in storitev, na področju kmetijstva in turizma, poleg tega pa tudi na področju okoljske vzgoje in trajnostnega razvoja podeželja kot tudi razvoja človeških virov. Vas Narin je v občini je v občini Pivka, ki tovrstne razvojne programe podpira, saj je podeželski turizem nadvse pomemben segment trajnostnega razvoja podeželja.
Člani TD so domačo občino Podlehnik predstavili z bogatim kulturnim programom. Zapele so ljudske pevke TD, zaigrali ljudski godci Haloški veseljaki, plesalci so zaplesali, skupina za ohranjanje šeg in navad pa je prikazala luščenje koruze. Med velikim številom stojnic, so predstavili domači kraj, haloško vino in kulinarične dobrote. Veliko število mimoidočih je dokazalo, da imajo obiskovalcem kaj ponuditi. Predsednik TD Milan Vidovič pa je med številnimi govorci predstavil delovanje TD in predstavil lepote občine Podlehnik.
Člani TD pa so si ogledali še Postojno, spoznali Postojnsko jamo, ki je največja v Sloveniji ter si ogledali Predjamski grad.
V nedeljo so člani TD preživeli lep in prijeten dan ob spoznavanju lepot Krasa, delčka Slovenije in hkrati predstavili tudi delček Haloz v mozaiku Slovenije.

DELOVNA AKCIJA

UREJANJE VINIČARSKEGA MUZEJA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktualno

ODPRTJE VINIČARSKEGA MUZEJA

Na pragu poletja je Turistično društvo Podlehnik zopet slavilo. Na Gorci, v deželi tisočerih ...

OCENJEVANJE VIN

Spoznajmo naša vina, njihove posebnosti, da jih bomo znali predstaviti, ponuditi in tržiti.

...

POHOD PO OBČINI PODLEHNIK

V soboto, 11.5.2019 je TD Podlehnik pripravilo 20. tradicionalni pohod po OBČINI PODLEHNIK. To je ...

CVETNA NEDELJA

Dnevi so spet daljši, svetlejši, toplejši in vse počasi, vendar vztrajno brsti ter zeleni. ...